Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Laholm

Laholm kan beskrivas på så många olika sätt. En orörd småstadsidyll, ett barnvänligt badparadis, en härlig skidort, fiskarnas drömställe, ett eldorado för naturvänner eller Den lilla staden med de stora konstverken. Oavsett vilken av traktens lockelser som du väljer att utforska så kommer du inte att bli besviken. Laholm är en idyll att återvända till. Året runt.

Historisk småstadsidyll
Laholm är Hallands äldsta stad och har också förstått att bevara sina historiska rötter. I stadsdelen Gamlebys vindlande gränder känns fortfarande medeltidens vingslag, medan Stortorget domineras av det vackra rådhuset från sent 1700-tal. I Knäred hittar du platsen där Danmark och Sverige slöt fred 1613 och i Hasslöv förs du ända tillbaka till bronsåldern och kan beskåda en 3000 år gammal grav med museum.

Barnvänligt badparadis
Laholms badorter Mellbystrand och Skummeslövstrand bjuder på Sveriges längsta sandstrand, hela 12 kilometer lång. Här väntar salta bad och skön vila i sanddynerna. För den som föredrar söta bad finns många fina insjöar och badanläggningar.

En härlig skidort
Vid Laholms södra gräns tronar Hallandsås som vintertid förvandlas till södra Sveriges centrum för skidåkare. Här finns en komplett skidanläggning, skridskobana och längdåkningsspår. Sommartid förvandlas samma backar till fartfylld bikepark. En bit från Hallandsås kan du uppleva hisnande rodelfärder!

Fiskarnas drömställe
Det är inte av en slump som det simmar tre laxar i Laholms stadsvapen. Lagan räknas som ett av Sveriges bästa lax- och öringvatten, liksom Smedjeån och Edenbergaån. Eller varför inte prova fiskelyckan i någon av Laholms vackra insjöar?

Ett eldorado för naturvänner
Laholms bjuder på underbar och varierande natur. Frågan är bara hur du vill uppleva den. Till fots, med kanot, från hästryggen eller kanske från cykelsadeln? Runt om i kommunen finns fina leder, ofta med övernattningsmöjliheter längs vägen.

Den lilla staden med de stora konstverken
En konsttokig borgmästare satte tidigt Laholm på konstkartan. På en konstrunda i stadskärnan kan du avnjuta inte mindre än ett 30-tal offentliga konstverk. I Laholm finns också Nordens enda Teckningsmuseum och Konsthallen i Hishult.

Här bor och äter du gott
I Laholmstrakten är det gott att leva. Laholm ligger i ett av Sveriges rikaste jordbrukslandskap och det finns gott om lokala matproducenter som du kan besöka. Gemytliga restauranger, mysiga caféer som ger mersmak. Ett skönt boende är viktigt för du ska njuta av din vistelse. I Laholm kan du bo på hotell, camping, vandrarhem eller i stuga. Bo nära naturen med närhet till sjöar och hav, trolska skogar och öppna landskap. Valfriheten är stor.

Välkommen till Laholm!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!