Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Landskrona

Staden vid vattnet
I närmare 600 år har besökare hänförts av Landskrona. Då som nu är det till stor del den sagolika naturen som lockar. Här möter du lummiga parker, trädgårdar och ett naturskönt backlandskap i total harmoni med den underbara utsikten över Öresunds klarblå vatten.

En vandring i staden tar dig förbi spännande slott, idylliska fiskelägen och härliga sandstränder. Kort sagt, här finns alla ingredienser för ett minnesvärt besök.

En befäst stad
Slottet Citadellet är Landskronas främsta landmärke. Det uppfördes på 1500-talet och modifierades till dåtidens starkaste fästning under 1600-talet. Slottet omges av fyra ståtliga bastioner och en magnifik yttre vallgrav. Sommarens guidade turer ger dig möjlighet att lyssna till slottets historia samtidigt som du leds runt i slottet.

Parkstaden
I Landskrona är det lätt att imponeras av naturens härlighet. Vid det årliga trädgårdsgillet sjösätts flytande trädgårdar i Citadellets vallgrav. Parkerna erbjuder bland annat en strålande blomsterprakt och skulpterade 120-åriga almar.

På Citadellets vallar skapades i början av 1900-talet Sveriges äldsta koloniområde, som nu innehåller landets enda kolonimuseum, Rothoffska kolonin. Här är det lätt att fascineras av snickarglädjen och blomsterprakten.

Ett välmående kulturliv
Landskrona vimlar av kulturhistoriska minnesmärken. En promenad i staden bjuder bland annat på 1500-talsslottet Citadellet, välbevarade fiskelägen från 1700-talet, klassiska kyrkor och flera museum med utställningar om stadens 600-åriga historia.

Staden har två konsthallar som arrangerar utställningar av allt från industridesign och skulpturer till tavlor och hantverk. Både i och utanför staden kan du besöka många konstnärer i deras ateljéer.

Den årliga konstrundan i nordvästra Skåne går av stapeln under påskveckan. Ven arrangerar sin egen konstrunda under Kristihimmelsfärdhelgen.

Upptäck hela Landskrona
Landskrona är som ett enda stort utflyktsmål. I det genuina fiskeläget Borstahusen finns mycket av 1700-talsbebyggelsen kvar. Här finns även flera barnvänliga sandstränder och ett omfattande fritidsområde som erbjuder allt från vandring till golfspel på en av Sveriges större golfanläggningar.

En tur utanför staden erbjuder fantastiska naturupplevelser i det betagande backlandskapet. Vart du än kommer möter du en storslagen utsikt över Öresund och den skånska landsbygden.

Resa
Landskrona ligger mitt i Öresundsregionen och hit tar du dig enkelt med tåg, buss, bil eller båt. Förbindelserna är täta till Lund, Malmö, Köpenhamn, Helsingborg och Helsingör. Det är också nära till tre flygplatser: Kastrup, Sturup och Ängelholm.

Väl i Landskrona tar våra unika, miljövänliga trådbussar dig runt i staden.

Välkommen till ön Ven
Många gästar Ven året runt, men det är framför allt på sommaren som ön blomstrar. Då visar sig Vens härliga natur från sin allra bästa sida och upplevelserna är fler än någon annan tid på året. Så stig ombord på en av Ventrafikens båtar, hyr en cykel i hamnen och ge dig ut på upptäcktsfärd. Här väntar bland annat fängslande utsikter, nyskapande konst och hantverk, underbara restauranger samt det världsberömda museet om vetenskapsmannen Tycho Brahe.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!