Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Lerum

Välkommen till Lerums kommun där ni hittar många spännande besöksmål, upplevelser och vackra platser. Vårt största besöksmål är Nääs Slottsområde med ett unikt 1800-tals slott med guidade turer, en restaurang, ett konstcafé med butik, en byggnadsvårdsbutik med utställning om trädgårdskonst mm. Här finns också en av våra två turistinformationer.

Om du gillar att spela golf så finns det två golfanläggningar i kommunen. Öijareds golf och resort ligger några kilometer ifrån Nääs Slott och där finner du tre stycken banor så det gör anläggningen till en av Sveriges största inom golf. Här finns även ett helt nybyggt hotell samt fina banor för mountainbike eller en joggingtur.

I den gamla bruksorten Tollered som är mycket välbevarad finns två hotell. Det lilla mysiga och personliga Tollereds hotell samt Nääs Fabriker Hotell och restaurang. I området finns också restauranger, café och man kan även åka båt på sjön Sävelången som finns i Tollered.

Vill du vandra, fiska eller varför inte åka flotte så finns alla möjligheter i kommunen finns nämligen 200 sjöar. Vill man aktivera sig inomhus så finns b la Vattenpasset inne i Lerum som erbjuder hela familjen en rolig badupplevelse.
Vi har både i Gråbo och Lerum tagit fram app:ar med spännande historier och frågor för barn att lösa. Dessa app:ar ladda man ner kostnadsfritt och sedan är det bara att ge sig ut på äventyr med hela familjen.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!