Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 450 st

Destination Läckö-Kinnekulle

Skicka e-post

Destination Läckö-Kinnekulle

0510-200 20

Nya Stadens Torg, Gamla Rådhuset
531 31 Lidköping

Ett av de bästa sätten att uppleva Läckö-Kinnekulle är att vandra eller cykla i den unika naturen i de kulturhistoriskt intressanta miljöerna på någon av de vackra lederna på Kinnekulle eller Kållandsö. Skaraborg kallas ibland Svea rikes vagga och de historiska spåren märks bland annat i alla de medeltida kyrkor och kloster som finns här.
Läckö-Kinnekulle ligger mitt i ett bördigt kulturlandskap och här finns en stark mattradition baserad på lokala råvaror. Närodlade råvaror, omsorgsfull tillagning och kärlek till de goda smakerna utmärker de många restaurangerna och caféerna. Faktum är att Läckö-Kinnekulle är känt just för sina många caféer. Tre av caféerna och sex av restaurangerna är omnämnda i Sveriges café- och restaurangguide White Guide.
Några av de mest populära besöksmålen är Stora stenbrottet, Hellekis Säteri och utsiktstornet på Kinnekulle och Läckö Slott och Spikens fiskehamn på Kållandsö och sist men inte minst den charmiga småstaden Lidköping.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!