Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 715 st

Mölndal

Skicka e-post

Gunnebo Slott och Trädgårdar

031-334 16 00

Gunnebo Slott och Trädgårdar, Christina Halls väg
431 36 Mölndal

Mölndal ligger 10 minuter söder om Göteborg. Mest känt i Mölndal är kanske 1700-talsanläggningen Gunnebo slott, ansedda Hills Golf Club och Sveriges näst största travbana Åbytravet. Förutom dessa pärlor finns det prisbelönta Mölndals stadsmuseum i den unika miljön Kvarnbyn; ett industrihistoriskt område som nyligen omnämnts av Lonely Planet som ett resmål väl värt ett besök.

Du hittar även härliga naturområden och ett flertal naturreservat med orörd natur. I Sandsjöbacka går vandringslederna genom levande jordbrukslandskap, skogslundar och vidsträckta ljunghedar. Dessutom finns det köpcentrum både i Kållered och Mölndals centrum. Här kan du också ta del av flera stora evenemang under året, som den årliga sommarteatern på Gunnebo slott, Kulturnatten i Kvarnbyn, Olympiatravet och Musik på Vattnet med fyrverkeri vid Rådasjön. Som du förstår finns här mycket att se och göra. Vår uppmaning är kort och gott: Välkommen att upptäcka lite mer!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!