Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Nordmaling

I Nordmaling har du som besökare alla möjligheter att få fina natur- och kulturupplevelser. Närheten till både skog, älv och hav ger möjligheter för alla smaker att få sitt.

Det finns bra fiskevatten i Nordmaling, speciellt kan nämnas Öreälven och Lögdeälvens vatten. Att vandra i naturen är en aktivitet som blir alltmer populär och bl a längs älvarna finns vandringleder som ger dig fina naturupplevelser.

Järnbruket Olofsfors, med anor från 1760-talet, är Nordmalings största besöksmål. Hit hittar mer än 15000 besökare varje år. Att området lockar så många är inte konstigt, då bruket är ett av landets bäst bevarade med de flesta byggnaderna kvar. Idag kan du besöka bruksmuseet med bl a masugnen, få en guidad tur eller besöka de hantverkare som är aktiva på området. Marknader och andra evenemang genomförs året runt.

Ett annat populärt besöksmål är Tallbergsbroarna över Öre älv. Det är järnvägsbroar från tre sekel – den äldsta från år 1891- som utgör en utgör en unik och mäktig vy i landskapet.

Vill du gå på äventyr under jord kan du göra ett besök i Tjuv-Antes grotta. Enligt legenden gömde sig här stortjuven och fribrytaren Anders Andersson någon gång under 1800-talets mitt efter att ha flytt från en fångtransport. Idag är grottan försedd med stegar och är därmed lätt att ta sig in i. Kom bara ihåg ficklampan, för det är mörkt i grottan! För information, kontakta Nordmalings turistbyrå, tel 0930-140 52.

Naturligtvis finns mycket mer att uppleva här. Välkommen till Nordmalingsbygden!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!