Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 055 st

Norrköping

En myllrande handels- och kommunikationsstad med en spännande historia, vackra byggnader och blommande parker. I Carl Johans Park kan man beskåda Kaktusgruppen som består av 25 000 kaktusar som planteras i skiftande motiv varje år. Mitt i stan ligger industrilandskapet. Istället för att riva det på 70-talet bestämde Norrköpings politiker att det skulle få stå kvar orört. Idag sjuder det av liv i de vackra gamla byggnaderna. På platsen för det gamla pappersbruket finns Louis De Geer konsert & kongress som är hemvist för Norrköpings 90-åriga symfoniorkester.

I området finns även Sveriges vackraste industribyggnad (enligt Carl Milles) som idag inhyser ett av landets mest spännande museer – Arbetets museum.

Lockar hav och salta vindar, nygrillad fisk och bad från klippor? Östergötlands skärgård bjuder inte bara på en storslagen natur, här hittar du även båtturer och kulinarisk mat och stannar du till på någon av de tusentals öarna kan du fiska strömming och ta ett svalkande dopp.

En stor favorit i Östergötland är Kolmården, som är det största enskilda besöksmålet. Djurparken är Nordens största och förutom att titta på djuren kan man åka rutschkana, se de fantastiska rovfågel- och delfinföreställningarna och komma de vilda djuren riktigt nära i Safari.

Kontakta turistbyrån för mer information.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Sommarhagen banner

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!