Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Östergötland

Östergötland - nära till upplevelser
Glid fram över trätopparna och se exotiska djur från ovan. Sommaren 2011 är det världspremiär för den nya attraktionen Safari i Kolmårdens Djurpark utanför Norrköping. Besök de medeltida Riddarspelen på Ekenäs slott eller upplev 3D-visningar i Visualiseringscentrets domteater.

I Östergötland samsas den senaste tekniken med gamla miljöer och bjuder på unika upplevelser. Vare sig du är intresserad av att gå på museum eller spännande äventyr i skärgården. Shoppa i trendiga butiker eller besök Reijmyre glasbruk, där klassiskt hantverk möter modern design.

Ta en tur med passagerarbåtarna på Göta Kanal och passera någon av de 58 slussarna eller varför inte ta cykeln längs kanalen? Stanna till för en kopp kaffe och förundras över ett av Sveriges största byggnadsverk som delat landet i 200 år. Hur var det att leva i en småstad för hundra år sedan? I Gamla Linköping kan du göra en resa bakåt i tiden och med alla sinnen leva dig in i gångna tider.

Titta på silverskatten och kungagravarna vid Vreta kloster. Se den nedskjutna DC3:an på Flygvapenmuseum i Linköping. Cykla längs Sveriges näst största sjö i cykelloppet Vätternrundan. Njut av berg och djupa skogar. Slättlandskap och stadspuls.

Östergötland – så mycket mer
Möt rytande tigrar och leende delfiner i Kolmårdens Djurpark. Upplev den härliga skärgården. Åk på sälsafari. Båtluffa med skärgårdslinjen. Stanna i idylliska hamnar och vid öde stränder. Paddla kajak och undersök grottor. Utforska gränder, kyrkor, kloster och ruiner i fotspåren av den heliga Birgitta, Birger Jarl och filmhjälten Arn Magnusson. Smaka landskapsrätten raggmunk med fläsk eller östgötsk spickekorv. Shoppa exklusiv design eller svenskt hantverk. Bada i vackra skogssjöar och övernatta på charmiga pensionat. Låt äventyret börja.

I Östergötland finns äventyret alltid nära.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Sommarhagen banner

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!