Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 244 st

Lycksele Turistbyrå

Lycksele staden i Lappland har i flera hundra år varit navet i södra Lappland. Vildmarken runt hörnet,rejäla vintrar,ljusa somrar och tid för varandra sätter guldkant på tillvaron. Lycksele är ett paradis med sevärdheter och aktiviteter som passar alla åldrar och smaker.

Ett av norrlands största besöksmål är Lycksele Djurpark. Upplev de nordiska djuren på nära håll: björnar,sälar myskoxar m fl. Lär känna husdjuren i barnens djurpark eller gör ett besök i nöjesparken Lyckolandet med karuseller,linbana och en mängd äventyrliga aktiviteter.

Gammplatsen,är stadens ursprungsplats med sin 400-åriga historia. Platsen är ett levande kulturarv som erbjuder aktiviteter för både vuxna och barn. Här finns ett hembygdsområde, Sameviste, Skogsmuseum med en mängd av utställningar samt Lapplands Kulturbotaniska Trädgård.

Ansia Badpark,äventyrsbadet som erbjuder vattenäventyr för alla åldrar. Här finns vattenrutschbanor,vågbad,jetströmmar,bassänger med minst 25 grader i vattnet och härliga grönytor för lek och sport.

I Lycksele finns en god variation av natur och kulturupplevelser. Underjordskyrkan S:t Anna i Kristineberg är en unik ekumenisk kyrka belägen 90 m under jord. För den naturintresserade finns det centralt belägna naturreservatet med den trolska naturskogen att besöka på området vid Gammplatsen. Vidare väl värd att besöka är hällmålningen på Korpberget som berättar om våra förfäders historia.

Lycksele erbjuder dig trevlig shopping i en lugn miljö. Missa inte att besöka någon av våra fantastiskt mysiga butiker. Lycksele är inte bara känd för sina fantastiska besöksmål utan även för sina evenemang som pågår under framförallt sommarmånaderna. Lapland Soccercup Lapplandsveckan, Hästveckan och motorveckan för att nämna några.

Välkommen att besöka Lycksele- Staden i Lappland!

Europeiska regionala utvecklingsfondenGold of Lapland

Dela:

SJ
SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!