Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Norsjö

I Västerbottens inland, mitt i Gold of Lapland hittar ni Norsjö. En välbevarad kulturbygd med en fantastisk natur. Här hittar ni unika upplevelser som Svansele Vildmarkscenter, Världens Längsta Linbana, Hotell Källan Spa och Raggsjöliden,Torgny Lindgrens litterära landskap.

Kultur
Åk med ett stycke industrihistoria och upplev den norrländska naturen från ovan genom en 13,6 km lång tur med världens Längsta Linbana. En kulturhistorisk upplevelse med ett garanterat fönsterbord.

Bastuträsk Kulturbyggnader och Dahlbergsgården är kulturskatter som alla är värda ett besök.

Natur
I Norsjö finns en fantastisk natur, ett eldorado för jakt-och fiskeintresserade. Upplev vildmarken och dess djurliv på Svansele Vildmarkscenter som visar en stor utställning av ca 650 monterade djur i naturtrogen miljö.

En riktig guldklimp hittar ni på Västerbottens högsta berg, Hotell Källan Spa och Konferens med fantastisk utsikt över skogar och sjöar. En 10 minuters biltur därifrån hittar ni besöksmålet Raggsjöliden, en litterär upplevelse som går i Torgny Lindgrens fotspår.

För er som gillar loppisar, finner ni den största i detta område ca 500 m från centrumkärnan med namnet KNUT`N.

I Norsjö finner ni som besökare en mängd härliga sommar evenemang, däribland ett av de större "Norsjö Beach". Den 1:a helgen i augusti transporteras massvis med sand in till Norsjö centrum och provisoriska beachplaner upprättas en helg för alla.

Varmt välkomna att besöka Norsjö!

Europeiska regionala utvecklingsfondenGold of Lapland

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!