Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 523 st

Nybro

Välkommen till Turistinformationen och Resecentrum i Nybro.

Vi hjälper dig med bokning av tåg- och bussbiljetter och att hitta boende. Här hittar du också turistinformation och souvenirförsäljning.

Här i Nybro strosar man mellan små personliga butiker och caféer. Tre dagar i veckan, tisdag, torsdag och lördag, livas dessutom staden upp lite extra av den mysiga torghandeln. Placeringen i natursköna Glasriket med dess glas och formgivartraditioner gör Nybro till ett attraktivt besöksmål.

Nybro kommun är en del av det unika området Glasriket. Här har det tillverkats glas på mängder av glasbruk i flera hundra år. Än idag finns det både glasbruk och studioglashyttor att besöka och du kan komma det magiska hantverket riktigt nära på flera olika platser. Du kan även passa på att fynda glas till fabrikspriser i de många bruksbutikerna.

I Nybro kommun finns även en rad historiska sevärdheter som t.ex. Sveriges längsta hembygdsmuseum i de gamla kyrkstallarna vid Madesjö kyrka, hembygdsgården Qvarnaslät och den gamla Hammarsmedjan i Orrefors som har startat upp efter en stor renovering. Runt alla sevärdheter breder den vackra småländska naturen ut sig med härliga vandringsstråk och badvänliga sjöar.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!