Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Nyköping

Nyköping vid havet
Nyköping ligger vackert vid Östersjökusten, omgiven av skärgård och naturskön landsbygd med sjöar, skogar och böljande fält. Nyköpings stadskärna är mycket "hanterlig" med gågator, rikligt med parkeringsplatser och nära till allt. Det finns ett stort utbud av små, mysiga butiker och större affärshus med brett sortiment. Blandningen av modern och historisk arkitektur gör Nyköping till en mycket trevlig stad med härliga promenadstråk runt hela staden.

En mångfald av caféer och restauranger samt ett rikt kulturliv gör Nyköping attraktivt året runt, sommartid naturligtvis litet extra charmigt med hamnens olika aktiviteter med serveringar och butiker.

Med sitt lättillgängliga läge, sina goda väg- och järnvägsförbindelser samt en toppmodern flygplats, är Nyköping inte bara den perfekta platsen för semestern eller korta stoppet utan också för möten och konferenser. Spännande miljöer lyxigt renoverade herrgårdar i lantlig miljö, moderna konferenslokaler i staden eller varför inte ett annorlunda äventyr i skärgården, gör Nyköping till Möjligheternas stad på de flesta områden.

Nyköping är en lagom stad med gångavstånd till det mesta. Staden ligger vackert belägen vid kusten endast 7 km från Stockholm/Skavsta Flygplats och en timme söder om Stockholm. Närheten till Europas storstäder via Stockholm Skavsta flygplats, skärgården och det sörmländska kulturlandskapet gör Nyköping till en attraktiv boplats.

Nyköping med omnejd
I centrala Nyköping bor ungefär 35 000 personer och i hela kommunen fler än 50 000. Det finns 23 400 hushåll i kommunen, varav 9 600 är småhus och 13 800 lägenheter. Småorterna runt Nyköping; Stigtomta, Nävekvarn, Jönåker, Tystberga, Stavsjö och Ålberga har var och en sin egen karaktär och sina fördelar.

Nävekvarn ligger vid kusten på vackra Tunabergshalvön, Tystberga strategiskt nära E4:an norr om Nyköping för dig som behöver pendla till Stockholm eller Södertälje och Stigtomta nära flygplatsen i hästtäta jordbruksbygder. Jönåker, Ålberga och Stavsjö ligger alla längs gamla Riksettan i Kiladalen på bekvämt pendlingsavstånd till både Nyköping och Norrköping.

Nyköping växer
Nyköping växer och vänder sig mot vattnet med nya bostadsområden. Ökad inflyttning och flera invånare är ett uttalat politiskt mål och med inflyttarkampanjen ökar vi kännedomen om Nyköping i Stockholmsregionen.

Shopping
Längs en dryg löpkilometer på Storgatan ligger små designbutiker och klädaffärer vägg i vägg med H&M och Ica. Här möter du kändisar som Filippa K, Philppe Starck och Kalles Kaviar. Under sommaren lever hamnen upp med restauranger och hantverksbutiker längs kajen. Ett par större köpcentra ligger vid de södra och norra infarterna, praktiskt för dig som ska till landet eller passerar med bil.

Sport och kultur
Rosvalla Nyköping Eventcenter är en nybyggd arena som erbjuder både ishallar, tennis, bowling och multihall för sport, mässor och konserter. Nyköpings golfbana, ligger fem minuter från stan och har 36 runda hål - räcker hela helgen. Jönåkers golfbana erbjuder 18 hål. Skärgården lämpar sig särskilt väl för kajakpaddling - örik och glest befolkad med stor chans för säl- och örnkontakt. Fyra båtklubbar, 100 mil Sörmlandsled, 50 mil ridled, 70 mil cykelleder och 63 golfhål gör att vi gärna smiter tidigare från jobbet, i alla fall på fredagar.

Kommunikationer
Det är lätt att komma till Nyköping och enkelt att resa vidare härifrån. Motorvägen sveper förbi alldeles utanför Nyköping, från Stockholm Skavsta flygplats tar du dig ut i Europa snabbt och bekvämt, Tågen stannar tjugosex gånger varje dag, smidigt för dig som pendlar.

Välkommen till Nyköping!

Vägbeskrivning
11 mil söder om Stockholm, ta E4 från Stockholm eller söderifrån. Från Katrineholm ta väg 52 från Eskilstuna tag väg 53.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!