Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Örebro

Det nya upplevelsebadet Lost City på Gustavsvik i Örebro är en sällsam upplevelse. Här förflyttas du plötsligt till en spännande asiatisk djungel med ruiner med palmer, regnskog, ruiner och framför allt massor av äventyr bland vatten, vilda forsar och häftiga vattenrutschbanor. Gustavsvik är norra Europas största upplevelsebad och här kan du också simma bland vågorna i den stora bassängen med vågmaskin eller utmana kompisar på klätterväggen eller i den dubbla vattenrutschbanan. Njut i någon av de varma bubbelpoolerna eller slå dig ner i den nya restaurangen med en bit god mat, frukt eller fika. Det finns också ett helt nytt lekland, roliga minirutschkanor och varma sköna bassänger för de mindre barnen. Lost City är ett perfekt resmål för hela familjen, stora som små. Gustavsvik har också en femstjärnig camping som räknas till de främsta i Europa.
Mitt i Örebro tronar det mäktiga slottet, ett riktigt sagoslott med kraftiga stenmurar och torn. Slottet var en gång i riden försvarsborg och kungligt slott men idag är det en levande turistattraktion. Här kan du möta historien på de guidade familjevisningarna och är du riktigt modig – och över 18 år – kan du också följa med på de kusliga spökvandringarna mitt i sommarnatten eller under Spökveckan i början av november.
2015 firar Örebro 750 år och det firas med en fullspäckad jubileumsvecka den 10-15 augusti, mitt i den vackra stadskärnan. Ett av många evenemang denna jubileumssommar är den femte upplagan av utställningen Open Art, där konsten flyttar ut på gatorna. Som vanligt deltar både svenska och internationella konstnärer och årets stora affischnamn är den världsberömde kinesiske konstnären Ai Weiwei.
I city finns förstås mängder av shopping, restauranger och nöjen. Örebro är faktiskt en av de största handelsstäderna i Sverige, förutom den rika handeln i city finns Marieberg, ett av Mellansveriges största köpcentrum knappt 10 km söderut. I Örebro ligger också Lek- och buslandet, ett 7000 kvadratmeter stort lekland med klätterborgar, piratskepp, lasergame och massor av annat kul.
Klicka på Boka online och boka ditt Örebropaket redan idag. Sommarens stora upplevelse behöver inte kosta mer än 2000 kronor för hela familjen.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!