Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Oskarshamn

Oskarshamns kommun är Sveriges fjärde örikaste kommun med över 5 400 öar. I kustlandet finns en av Sveriges vackraste och mest orörda skärgårdar nämligen Misterhults skärgård. I inlandet finns t ex Naturum Bråbo och Bråbygden. Utställningen och kulturvandringar ger kunskap om det unika och välbevarade odlingslandskapet.

Några underskattade smultronställen är alla små trolska insjöar i kommunen som omgärdas av vass, trollsländor och näckrosor. Tjärdoft, myggbett, kvällsol, ett metspö, en burk mask och en lånad eka sen är man såld. En gökotta med varm choklad och en prickigkorvmacka i Hycklinge Hage eller en långpromenad i Bråbo på kvällskvisten när bönderna tar med sig mjölkkorna hemåt är inte heller fel.

Unikt i Oskarshamn är också nationalparken Blå Jungfrun. Den sägenomspunna ön Blå Jungfrun - Blåkulla - reser sig 86 meter över havet mitt ute i Kalmarsund. Här finns en säregen natur, jättegrytor, grottor och en spännande labyrint. Hit färdas alla påskkärringar på sina kvastar enligt den gamla traditionen. På sommaren går det att åka båt från Oskarshamn till Blå Jungfrun.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!