Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Åkersberga Turistbyrå

Med Roslagsbanan från Stockholm kommer du till södra Roslagens centrum Åkersberga, centralort i Österåkers kommun tre mil nordost om Stockholm. Här lockar en härlig boendemiljö, friluftsliv, natur och skärgård. Ett modernt inomhuscentrum erbjuder shopping, kaféer, restauranger och bibliotek. Välkommen till Österåkers turistbyrå så berättar vi mer!

Historia
Åkersberga delas av Åkers kanal som en gång i tiden var vikingarnas farvatten mellan Östersjön och Uppsala. Långhundraleden är idag en uppskattad båt- och paddlingsled, och än idag används den gamla slussen från 1825. Österåkers kyrka med anor från 1200-talet låg i flera århundraden i centrum för den gamla tätorten. Vid förra sekelskiftet byggdes Roslagsbanan till Åkersberga och förlängdes till Österskär vid havet, där sommarvillor byggdes med snickarglädje. På 50-talet utvecklades Åkersberga på kort tid från ett stationssamhälle till en modern och populär bostadsort.

Boende i Österåker
Större delen av Österåkers kommun ligger i skärgården. Njut av en vistelse på sköna Ljusterö eller varför inte leta dig ut till yttre öarna och Finnham.

På vår hemsida kan du läsa mer om evenemangen och vad du kan upptäcka i Österåker, välkommen!

Visit Roslagen

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård
Äventyrsbanan Stockholm
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!