Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Östhammar

Under 1800-talet blomstrade Östhammar som bad- och semesterort. I dag är den gemytliga stadskärnan med sina lummiga trädgårdar centralort i Östhammars kommun. Runt det charmiga Rådhustorget finns restauranger och små butiker. Ett stenkast därifrån ligger hamnen där du kan fika, äta eller titta på lokala hantverksprodukter.

Välkommen till Östhammars turistbyrå så berättar vi mer!

Historia
Östhammar fick stadsprivilegier 1368 och hette då Hamar. Landhöjningen vållade stora problem under 1400-talet och staden flyttade till Öregrund, men kom så småningom tillbaka till sin ursprungliga plats igen. Under 1800-talet blomstrade Östhammar som bad- och semesterort. Idag är den gemytliga stadskärnan med sina lummiga trädgårdar centralort i Östhammars kommun.

Att göra i Östhammar
Camping och bad ligger idylliskt intill och där hittar du också en minigolfbana med några av stadens byggnader i miniatyr. Gokartbana, bowlinghall, båt- och cykeluthyrning bjuds den aktive. Kulturälskaren kan besöka konstutställningar och den årligen återkommande Östhammars musikvecka.

På vår hemsida kan du läsa mer om evenemangen och vad du kan upptäcka i Östhammar, välkommen!

Visit Roslagen

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!