Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 523 st

Oxelösund

Om Oxelösund
I den lilla kuststaden Oxelösund är historien fylld av berättelser med koppling till havet och de personer som varit beroende av havet genom fiske, lotsverksamhet och hamnen. Ta del av berättelserna genom de museer som håller historien vid liv.

Här har du nära till havet var du än befinner dig och platsen är präglad av just närheten till havet. Gör gärna ett besök till någon av försäljarna som erbjuder rökt fisk, åk med på en skärgårdstur eller sitt ner en stund på en klippa och njut av utsikten över horisonten.

I Oxelösund finns även vacker natur att vandra i. Sörmlandsledens markeringar är enkla att följa och finns bland annat att vandra på i Femöre naturreservat. Du kan även hyra en roddbåt i Gamla Oxelösund för att ro över till Furön och även där vandra på leden i skärgårdsmiljö.

Här finns även äventyr att uppleva i höghöjdsbanan på Jogersö och äventyrshuset i centrum.

Turistinformation
Vår turistinformation hittar du i allaktivitetshuset Koordinaten på Järntorget. Hos oss kan du få hjälp med vägbeskrivningar, få förslag på aktiviteter eller sevärdheter och även hämta broschyrer. Du kan också fråga oss om tips och få information om andra platser att besöka i Sörmland. Vi säljer även biljetter till de flesta evenemang och aktiviteter som arrangeras i Oxelösund.

Visit Oxelösund
På visitoxelosund.se hittar du utbudet av allt som finns att uppleva i Oxelösund. Du är välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller om du önskar förslag på aktiviteter som passar dig.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook där du hittar oss under namnet Visit Oxelösund. I de kanalerna delar vi med oss av fina bilder och tips.

Varmt välkommen till Oxelösund!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!