Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 069 st

Oxelösund

Låt oss ta med dig på en 3-dagars rundresa med bil i våra trakter, så ska du få några bra tips som kan förgylla din vistelse i Oxelösund i sommar.

Dag 1
Vi börjar vår tur på södra Femöres parkering, här tar vi en promenad ut till den gamla fyrvaktarbostaden på Femörehuvud. Här låter vi havet och fåglarna prata till oss, vi känner vinden mot våra ansikten och känner friheten. På vägen tillbaka till bilen så stannar vi till för ett besök vid det underjordiska museet Femörefortet. Låt dig fascineras av hur Sverige skulle ha försvarats om vi hade blivit anfallna under det Kalla kriget.

Nu börjar det kurra i magen, vi tar bilen och beger oss till Restaurang Sailor i Fiskehamnen. Det är en fiskerestaurang som ligger längst ut på piren och här avnjuter vi en god tallrik mat med fri sikt mot horisonten. Här ute på piren kommer även den första natten att tillbringas i en av stugorna, så vi lämnar av bagaget och byter om till oömma kläder för eftermiddagen kommer att tillbringas på Boda Borg. Här får du tillsammans med familjen eller vännerna använda alla sinnen för att lösa de kluriga banor i olika svårighetsgrader. Ni är garanterade många glada skratt och lust på att lösa fler kluriga banor.

Dag 2
Vi packar in oss i bilen och tar en biltur på ca 40 min och kommer till Nordens största djurpark Kolmården. Här bjuds vi på upplevelser utöver det vanliga för både stora och små. Oavsett vart du reser i världen, har du knappast lyckan att få se så många vilda djur på en och samma dag… Här kommer vi att förundras och fascineras av djur såsom lejon, delfiner, schimpanser och många fler. När vi känner oss nöjda så beger vi oss tillbaka igen, vi åker den fina vägen som går genom skog och längs kusten. När vi kommer till Stjärnholm slott så stannar vi för att äta en god middag i den fina slottsmatsalen och efter maten ströva omkring i skulpturparken på temat Tro, hopp och kärlek. Nu orkar vi snart inte hålla ögonen öppna längre så vi kryper ner i en mjuk säng i ett rum på slottet.

Dag 3
När vi vaknar skönt utsövda, så väntar en härlig frukostbuffé och sedan lånar vi en kanot och paddlar ut på den vackra Stjärnholmsviken, stannar till vid Vivesta för att ta oss ett dopp. Efter kanotturen tar vi bilen till Gamla Oxelösund som är ursprunget till Oxelösund. Vi besöker Skärgårdsmuseet, som visar ett gammalt skärgårdshemman. Sedan är det dags för lunch och den intar vi på Bygdegården café-sjökrog-butik som redan på 1600-talet var en skärgårdskrog. Sedan ror vi över sundet till Furön, här vandrar vi en fantastiskt fin slinga av Sörmlandsleden. Leden går igenom ett gammalt odlingslandskap, urskog och självklar skärgårdsnatur. Vi ror tillbaka över och tar bilen till Jogersö, Sörmlands största havbad. Efter vandringen kan det vara skönt med ett dopp i det blå. Vi avrundar resan med en god middag på det nya Havets källa och restaurang.

Varmt välkommen till Oxelösund!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!