Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Skellefteå

Att aktivera sig i Skellefteå är inte särskilt svårt. Möjligen kan det vara svårt att välja. Det lilla extra, minnesvärda upplevelser stora upplevelser och små äventyr.
Oavsett om du är på besök som turist, hälsar på släkt och vänner, eller är bosatt i Skellefteå så finns ett stort och varierat utbud av aktiviteter och upplevelser.

Få städer erbjuder sådan närhet mellan stadens bekvämligheter och roligheter och naturens upplevelser. Det sjuder av liv. Festivaler och evenemang av alla de slag, konserter, sportevenemang och annan förströelse arrangeras året runt över hela destinationen. Ta en paus och hämta andan i stadens oaser, en picknick på Nordanå, historia och kultur som i en liten ask. En promenad efter älven där gratis fiske erbjuds mitt i stan. Eller nyttja kustremsan fylld med platser värda att upptäcka. Fyll en tvådagars utflykt med minnesvärda upplevelser i mötet hav och land.

Vandringsleder
Att vandra är rätt okomplicerat. Steg ett. Välj en vandringsled. Steg två. Ge dig av. Steg tre. Njut! Går du dagsvandring behövs på sin höjd sköna kängor, en liten, lätt ryggsäck och fika. Gärna en termos med kaffe alternativt varm choklad. Och förstås en limpmacka eller två, helst toppade med generösa skivor Västerbottensost. Vill du bli på drift längre än så? Då utökar du packningen med tält, liggunderlag och allt det där andra som behövs för att en flerdagars-vandring i ett böljande skogslandskap ska bli så där maximalt välgörande för kropp och själ.

Lättillgängliga fiskevatten
Skellefteå finns fina fiskemöjligheter i så väl älv som sjö och hav. Byskeälven är en av Sveriges bästa laxälvar och i våra insjöar lurar gäddorna i vassen. Skellefteälven är perfekt för havsöring och lax för dig som söker en stadsnära fiskeupplevelse. Med älven som rinner som en livgivande kraft genom ett pulserande centrum och Vitberget, fullt av möjligheter, ett stenkast bort. Med 40 mil kust, 695 öar och 1500 sjöar, så finns det något för alla.

Kust och Skärgårdsliv
Önskar du att nå ut till Gåsören, Hamnskär eller någon annan av våra Skärgårdsöar? Nordisk Sjötaxi kör både enligt turlista och som taxi. Garanterat härliga upplevelser.

Smaka på Skellefteå
Här i Skellefteå hittar du ett urval av restauranger för trevliga och goda middagar. Fler restauranger hittar du under Äta & dricka. Inomhus eller varför inte utomhus? Under årets säsonger erbjuds olika matupplevelser från fine dining nära centrum till servering ute i naturen.

Aktiviteter för hela familjen
När vi reser så gör vi det ofta tillsammans. När vi är lediga så är vi det tillsammans. Tillsammans med nära och kära, och vi vet – då söker man oftast upplevelser som passar alla, ung som gammal. Från museer till äventyrsparker, det finns någonting för alla.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!