Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

Skövde

Skicka e-post

Skövde Turistcenter

0500-44 66 88

Stationsgatan 3B, Regionens hus
541 30 Skövde

Skövde har en lång och spännande historia som tar sin början på 1100-talet. Än idag blomstrar näringsliv och handel, industri och högskola. Med goda kommunikationer utgör Skövde en viktig knutpunkt och är lätt att nå från närområdet och storstäderna Stockholm och Göteborg.

Närheten till naturen är påtaglig i Skövde, här finns skog, berg, sjö, ängar och åkermark. På berget Billingen finns friluftsområden och möjlighet till ett aktivt liv med skid- och motionsspår, slalombacke, fiskesjöar, vandrings-, cykel- och ridleder och mycket annat. Vid Billingens västra sluttning breder Vallebygden ut sig. Detta vackra naturreservat bildar ett kuperat landskap med vattenfall, hedar och småsjöar. Här finns konstnärsateljéer, B&B och lantgårdar som bjuder på en genuin upplevelse.

I Skövde finns Sveriges första Kulturhus med konsthall och stadsteater, Göteborgsoperans skövdescen, ett av Sveriges häftigaste upplevelsebad samt spa i Arena Skövde. Här bjuds idrott på elitnivå med bl a handboll, skidåkning, cykling, orientering m m. På Skövde Stadsmuseum visas stadens historia i stort och smått och för barn finns även experimentverkstaden Balthazar samt lekland, äventyrsgolf och mycket mer.

Ett brett utbud av restauranger, hotell och klubbar ligger på gångavstånd inom stadens centrum. Här arrangeras ett stort antal arrangemang som konserter, festivaler och idrottstävlingar. I Skövde finns det alltid något att hitta på – välkommen du också!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!