Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Skurup

Skurups kommun ligger som en oas på Söderslätt, inbäddad mellan Malmö och Österlen, med sydkusten och Östersjön vid sina fötter. Här har du det mesta inom räckhåll. En resa från ås, via insjö, till hav med vita sandstränder och charmiga fiskelägen på ett ögonblick. Ett varierat landskap, som kittlar nyfikenheten att upptäcka och uppleva med alla sinnen...

Sevärdheter
Skurup är framförallt känt som Nils Holgerssons hembygd. Det var här i Västra Vemmenhög, Nils Holgersson startade sin underbara resa genom Sverige. Historien handlar dock inte enbart om Nils Holgersson. I bygden verkade även lantbruks- och skolreformatorn Rutger Macklean, som införde enskiftet i Sverige. Han ägde Svaneholms slott, som idag inrymmer ett av Sveriges mest intressanta hembygdsmuseer. Är man intresserad av motorer och tekniska prylar och lantbrukshistoria, då bör man definitivt göra ett besök på minnenas museum Johannamuseet.

Aktiviteterna
Fiska i åar, insjöar eller till havs, cykla mellan ås och hav, golfa på utmanande greener, vandra på slingor och leder eller fågelskåda vid Näsbyholmssjön. Eller varför inte en exkursion där man kan upptäcka glador, grodor och fladdermöss? Njut av hotellspa eller sola och bada vid de fina stränderna vid Mossbylund och Bingsmarken. Det är bara att välja! Glänta på dörren till verkstädernas myller av färg, form och fantasi. Gallerier och ateljéer huserar i gamla stall, skolor och till och med i en före detta trädgårdsmästarbostad. Här skapas konsthantverk av bland annat lera, smide, textil, silver och glas.

Mat 
Njut av gourmetmåltider under medeltida tegelvalv eller upplev atmosfären på ett gästgiveri med anor från 1700-talet. Här finns restaurangerna som lyfter fram den skånska maten, såväl den traditionella som den nyskapande.
Kommunikationer
Ett gynnsamt läge och goda kommunikationer i alla väderstreck är en av Skurups styrkor. Du befinner dig på landsbygden, men ändå mitt i pulsen. Närheten till kontinenten är påtaglig. Skurup har direktförbindelse med tåg till Köpenhamn, Malmö, Ystad och Simrishamn. Malmö Airport når du på 15 minuter – ett perfekt läge i Öresundsregionen.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!