Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Söderhamn

Pris är per rum/stuga 600:-

Söderhamn är en kustkommun i södra Hälsingland. Efter kusten finner du orterna Vallvik, Ljusne och Sandarne och idylliska fiskelägen som Granön och Skärså. Inlandet utgörs av orterna Söderala, Marmaverken, Mohed, Bergvik, Holmsveden, Stråtjära, Trönö och Kungsgården.

Staden Söderhamn som redan under tidig medeltid var en viktig marknadsplats, ligger längst in i Söderhamnsfjärden. I början av 1600-talet anlades ett gevärsfaktori i Söderhamn som försåg den svenska krigsmakten med vapen och i samband med det fick också Söderhamn sina stadsrättigheter.

Söderhamns smultronställe nummer ett är den vackra skärgården med över 500 idylliska öar, vikar, kobbar och skär med rika möjligheter till bad, båtliv och fiske. Vintertid erbjuder skärgården unika möjligheter till långfärdsskridsko och vinterfiske.

Stadens många parker, som exploderar i färgprakt under sommarhalvåret, är riksbekanta och en rundvandring i dessa gröna uterum är en upplevelse.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!