Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

UTFLYKTSVÄGEN, från Sörmland - Östergötland!

Är man tvungen att resa 100 mil för att få en spännande och givande tripp, hänger det på det geografiska avståndet? Nej, sväng av från motorvägen, upplevelsen är närmare du anar.

Lär känna platser viktiga för våra förfäder, känn samhörighet med historien. Besök historiska platser, museer, slott & herresäten. Vandra och upplev naturen på Sörmlandsleden. Hitta en egen badvik, ett eget bär- eller svampställe. Cykla längs gamla färdvägar. Spela Golf på natursköna golfbanor.
Övernatta på ett ställe som inte ser ut som alla andra hotell i hela världen. Handla konsthantverk som är unikt just för denna plats, denna konstnär.
Hitta läcker shopping i gallerior, gårdsbutiker, inredning, kuriosa. Här finns naturreservat, en mångfald av upplevelseparker för barn och vuxna. På flera platser kan du ladda El-bilen
Ät ny, spännande mat som aldrig varit i närheten av en livsmedelskedja. Besök gårdsbutiker, caféer, restauranger med närproducerad mat, som ex. Järna gjort sig känt för, med alternativa odlingsmetoder, miljö- och kretsloppstänkande.

Följ UTFLYKTSVÄGENS egna vägskyltar som börjar i Södertälje och slutar i Norrköping. I vårt område hittar du fler vackra vägar, Turistvägen, Väg 223, Väg 221, Väg 800 Kiladalen.
UTFLYKTSVÄGEN och Föreningen Gröna Kustens 100-tals turistentreprenörer samverkar med 8 kommuner från Södertälje, Nykvarn, Flen, Gnesta, Trosa, Nyköping, Oxelösund, till Norrköping för att underlätta för besökare att enkelt hitta sina ”smultronställen” att återvända till.

Välkommen att semestra miljövänligt hemma, på UTFLYKTSVÄGEN!

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Snälltåget
The Viking Museum
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!