Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Solna

Varmt välkommen till Solna – kontrasternas stad!
Fotbollslandskamp på Råsunda stadion och Sverigeflaggorna vajar stolt mot den blåa himlen! Hurraropen ljuder ända till de kungliga slotten i Hagaparken och Ulriksdal och i Filmstaden rullas den röda premiärmattan ut.

Solna är en dynamisk stad med många olika besöksmål som lockar både stora och små. Idrott-, kultur- och naturupplevelser i kombination med ett stad på ständig frammarsch mot nya spännande projekt som både lovar framtida upplevelser och är kittlande att följa utvecklingen av.

Picknick i Hagaparken, vad kan vara mera Solnasommar. Blir det kallt kan du uppsöka den tropiska värmen i Fjärilshuset. Upptäck Ulriksdals slott, Orangeriet och den vackra parken. Besök museer och Karlbergs slott, Olle Olsson Hagalund-museet med solnakonstnärens verk. På sommaren ges opera, dans och musik på Confidencen och Teater i Haga. Detta och mycket, mycket mera hittar du här i Solna.

Idrottsstaden
Råsundastadion, i dagligt tal Råsunda är idag nationalarena för svensk fotboll och hemmaarena för AIK. 17 maj 1937 hölls den officiella invigningen. Råsunda är en av två arenor i världen där det har spelats både final i herr- och dam-VM i fotboll. Sveriges nya nationalarena byggs givetvis i Solna och kommer att rymma upp till 67 000 besökare och erbjuda idrottsevenemang och upplevelser som inte den Svenska huvudstadsregionen tidigare kunnat erbjuda. För den idrottsintresserade finns också underhållande elitbasket med Solna Vikings och AIK stoltserar med flera elitidrotter utöver fotbollen, innebandy, hockey och bandy.

Nationalstadsparken, Hagaparken och Ulriksdal
Nationalstadsparken - världens första nationalstadspark med Solnas pärlor, Hagaparken och Ulriksdals slottspark är ett populärt utflyktsmål med många sevärdheter. De flesta härstammar från 1700-talet då Gustav III hade stora planer för området. Parkerna är viktiga rekreationsområden för Solnaborna och du som turist kan välja mellan olika guidade turer, museer, båtturer, kaféer, restauranger och kulturevenemang.

Filmstaden
Filmstaden i Råsunda var en gång Sveriges motsvarighet till Hollywood, och här upplevde svensk film sin storhetstid. Över 400 filmer har spelats in i Filmstaden, med regissörer från Viktor Sjöström till Ingmar Bergman och med kända skådespelare som Greta Garbo, Ingrid Bergman m fl. Idag är Filmstaden en kreativ och spännande Filmstad med biograf, filmbolag, restauranger, konstnärsateljéer, Stiftelsen Filmstadens Kultur och ett dynamiskt bostadsområde.

Shopping
I Solna Centrum hittar du allt du behöver eller suktar efter, från mode och skönhet till inredning och teknik.

Äta och bo
Vill du bo och äta i Solna så finns det flera hotell och ett stort utbud av restauranger. För övernattning finns både bekvämare hotell och vandrarhem för olika krav och kostnadsnivåer. Du som vill äta gott kan bl.a. välja mellan anrika Stallmästaregården, trendiga Haga Forum, berömda Ulriksdals Wärdshus, läckra Bockholmens hav och restaurang, Filmstadens pärla Regissörsvillan, snygga Styffes cuisine eller någon annan av Solnas många trevliga och välsmakande restauranger.

Vägbeskrivning
Det tar cirka 10 minuter att åka tunnelbana från Stockholm City till Solna Centrum, bussar, pendeltåg och tunnelbana gör det lätt att både åka inom Solna mellan olika besöksmål och att bo på hotell i Solna och även ta del av huvudstadens utbud. Tre europavägar går genom staden: E4, E18 och E20 - alla vägar bär till Solna. Flygplatserna Arlanda och Bromma ligger båda nära och flygbussen stannar givetvis här.

Dela:

MTRX 20
SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård
Äventyrsbanan Stockholm
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!