Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Sorsele

I Ammarnäs och Sorselebygden erbjuder vi fiske i Vindelälvens mäktiga strömmar och forsar. Eller varför inte känna friheten från hästryggen då du rider islandshäst eller i westernstil. Vi har också samiska turistföretagare som kan ge dig en resa i tiden och till naturens vitala skönhet.

Kungsleden är Vindelfjällens pulsåder
Besök ett fjällandskap som inlandsisen skulpterat. Här finns glaciär- och snötäckta toppar, fjällmarker med ren, fjällräv och jaktfalk. I öst finns gran- och tallskogar; taigans västliga utposter. Här finns fasta stammar av älg, björn, järv och lo. För den fågelintresserade - ett eldorado.
I hjärtat av Vindelfjällen ligger Ammarnäs. Passa på att gå upp på Potatisbacken och njut av utsikten. Vandra längs Kungsleden där det finns fina fjällstugor att övernatta i, om du inte väljer att sova i tält.

Sommaräventyr på Islandshäst
Packa utrustningen i sadelväskor och följ med på spännande ridturer på Islandshäst, där du serveras mat producerad av lokala råvaror som ren, älg och röding. Avsluta med ett dopp i vedeldad badtunna.

Genuin samisk kultur
Ett spännande möte med natur och mångtusenårig samisk kultur, smaka på genuina delikatesser och se samiska dräkter och bruksföremål.
Möt sameslöjdare som också är fantastiska berättare och ger dig inblick i de olika samiska tecknens innebörd.

Jakt och fiske
Sorsele erbjuder jakt i Vindelfjällen och i skogslandet, ca 30 kvadratmil på dalripa och fjällripa och drygt 76 000 ha med jakt på björn, älg, hare, skogsfågel som tjäder och orre.

Vindelälven och Laisälven, är vitala pulsådror i området och huvudmålet för många fiskare. Öringen har gott om fina ståndplatser och harren trivs utmärkt i de lite flackare älvavsnitten. Dessa älvar har fiskbestånd och naturliga miljöer som tilltalar sportfiskare.

Vinter i Lappland
Upplev vintern som ett hav av bomull, mjukt och inbjudande med löfte om en fantastisk upplevelse. Ett oförglömligt vinteräventyr är att tyst glida fram över de frusna vita vidderna bakom ett hundspann eller på skidor. Vi har mil efter mil av fina skoterleder i vacker, storslagen miljö.

Utförsåkning eller turskidor, det är bara att välja. Vi har två skidanläggningar där du inte behöver köa men med långa härliga nedfarter och backar.

I fjällbyn Ammarnäs finns en skidanläggning med husvagnscamping som är belägen mitt bland fantastiska fjäll och storslagen natur.

Nalovardo, skidparadiset i Sorsele med 14 nedfarter erbjuder boende i stugor och husvagnsplatser med 10 mb bredbanduppkoppling.

Vägbeskrivning
Det är lätt att resa till Sorsele trots att vi finns mitt i vildmarken. Flygplatser finns på armlängds avstånd med direktförbindelser till Arlanda och även till destinationer utomlands. Under sommarhalvåret rullar tågen fram på Inlandsbanan. Med bil finns det flera alternativ - både från svenska kusten, från Norge och via inlandsvägenE45.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!