Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 867 st

Sagolika Sunne

Det finns mängder av utflyktsmål i Sunneområdet. Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka är ett måste, likaså Rottneros Park där sagans Ekeby finns. Västanå Teater lockar varje sommar tusentals besökare till Berättarladan med sina speciella uppsättningar. Sveriges första och största Spa -Selma Spa- finns i Sunne och erbjuder sköna behandlingar i underbar miljö.

Mårbacka

Författarinnan och Nobelpristagaren Selma Lagerlöfs hem är öppet för visning. Genom att vara med på en guidad rundvandring i huset får ni en god orientering i Selma Lagerlöfs liv och verk. Ni kan också promenera i den vackra trädgården eller koppla av med en kopp kaffe och gott hembakat bröd i vårt café. Öppet dagligen från mitten av maj till början av sept. Övriga tider under året lördagar kl. 14.00 eller efter överenskommelse.

Rottneros Park

Välkommen till historiens vingslag och sagans magi! Luften i Rottneros Park är syremättad och fylld av dofter. Skönheten från hundratalet statyer, blomster och träd är bedövande. Dessutom får Selma Lagerlöfs berömda roman "Gösta Berlings Saga" liv här. Hennes Ekeby är synonymt med Rottneros Herrgård och park. Här finns ett 100-tal skulpturer av antika och nutida mästare inramade av ljuvlig blomsterprakt, ståtliga björkalléer och doftande lindar. Här kan du ströva omkring mellan rosenrabatter, runt prunkande rhododendronbuskar och allsköns doftande blomster. För barnen finns mycket kul att göra i Nils Holgerssons Äventyrspark.

Västanå Teater

Västanå Teater och BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar. BerättarLadan är Värmlands största lada ombyggd till teaterscen. Där spelar Västanå Teater varje år en teaterföreställning.

Mer information om andra sevärdheter och utflyktsmål finner du på vår hemsida. Du kan även kontakta Sunne Turism på telefon.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!