Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 640 st

Sunne

Det finns mängder av utflyktsmål i Sunneområdet. Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka är ett måste, likaså Rottneros Park där sagans Ekeby finns. Västanå Teater lockar varje sommar tusentals besökare till Berättarladan med sina speciella uppsättningar. Sveriges första och största Spa -Selma Spa- finns i Sunne och erbjuder sköna behandlingar i underbar miljö. Sunne Vattenland är ett häftigt Äventyrsbad, ett paradis för vattenälskare med många häftiga attraktioner för både stora och små.

Sunne är även något av ett "Dansens Mecka" och här arrangeras varje år bl.a. Fryksdalsdansen då många kända dansband och artister gästar kommunen. Sunne erbjuder dessutom ett rikt friluftsliv med bl.a. längd- och utförsåkning, golf och tennis.

Ski Sunne
I Ski Sunne finns nio nedfarter av varierande svårighetsgrad, varav fyra har belysning. För brädåkare finns ett särskilt snowboardområde. Skidskola, skiduthyrning, skishop, sportservice, restaurang och värmestuga gör anläggningen komplett.

Mårbacka
Författarinnan och Nobelpristagaren Selma Lagerlöfs hem är öppet för visning. Genom att vara med på en guidad rundvandring i huset får ni en god orientering i Selma Lagerlöfs liv och verk. Ni kan också promenera i den vackra trädgården eller koppla av med en kopp kaffe och gott hembakat bröd i vårt café. Öppet dagligen från mitten av maj till början av sept. Övriga tider under året lördagar kl. 14.00 eller efter överenskommelse.

Rottneros Park
Välkommen till historiens vingslag och sagans magi! Luften i Rottneros Park är syremättad och fylld av dofter. Skönheten från hundratalet statyer, blomster och träd är bedövande. Dessutom får Selma Lagerlöfs berömda roman "Gösta Berlings Saga" liv här. Hennes Ekeby är synonymt med Rottneros Herrgård och park. Här finns ett 100-tal skulpturer av antika och nutida mästare inramade av ljuvlig blomsterprakt, ståtliga björkalléer och doftande lindar. Här kan du ströva omkring mellan rosenrabatter, runt prunkande rhododendronbuskar och allsköns doftande blomster. För barnen finns mycket kul att göra i Nils Holgerssons Äventyrspark.

Sunne Vattenland
I Sunne Vattenland är det lag på att alla ska ha roligt. Här finns vattenrutschbanor och attraktioner för försiktiga barn, våghalsiga ungdomar och stelbenta vuxna. Från den löjligt snabba Fritt Fall till den äventyrliga barnpoolen. Du som är förälder kan lugnt slappna av medan våra badvakter sörjer för säkerheten.

Freja af Fryken
Freja är den mytomspunna ångbåten som förliste 1896 och bärgades efter 98 år på Frykens botten. Efter tre års renovering till ursprungligt skick sjösattes hon 1997 och gör sedan dess turist- och charterturer på Fryken.

Fryksdalsdansen
Fartfyllt, Folkligt, Festligt och Fullsatt. Fryksdalsdansen som alltig äger rum vecka 30 är Sunnes och hela Värmlands stora dans- och nöjesfestival med dansband och populära artister.

Västanå Teater
Västanå Teater och BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar. BerättarLadan är Värmlands största lada ombyggd till teaterscen. Där spelar Västanå Teater varje år en teaterföreställning. I år är det 150 år sedan Selma Lagerlöf föddes. Det är också 90 år sedan romanen Bannlyst skrevs, alldeles efter första världskriget då världen hade fått se och höra om grymheter av obeskrivlig art. Selma Lagerlöf skriver då en roman som vill väcka människors avsky för krig. Bannlyst blir Västanå Teaters stora premiär i BerättarLadan jubileumsåret 2008. Som en av figurerna på scenen ser vi författarinnan själv! Premiär midsommardagen 2008.

Mer information om andra sevärdheter och utflyktsmål finner du på vår hemsida. Du kan även kontakta Sunne Turism på telefon.

Dela:

SCR
SJ
Gilla landet

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!