Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Tingsryd

Tingsryds kommun ligger i södra Småland, mellan Växjö och blekingekusten. Vi finns i ett sjörikt distrikt med fina möjligheter till mycket bad och fiske.
Därutöver kan vi bjuda på marknader, musikfestivaler, hantverksdagar, konserter, konstutställningar, sommarteater, trav, ridtävlingar och mycket annat spännande. Konst- och Hembygdsrundan första helgen i september har blivit ett välkänt arrangemang långt utanför våra kommungränser

En av stor satsningar är TingsrydTravet som väckt riksintresse med en äkta milebana på 1 609 m, den enda i sitt slag i Europa, en 800 meters ponnytravbana och en innerplan planerad för övriga ridsportsevenemang. Här kommer du inte bara kunna uppleva den kittlande spänningen under hästsportstävlingar, utan också oförglömliga hästuppvisningar i alla dess former

I Ryd finns också ett riktigt udda besöksmål - Kyrkö Mosse - en bilskrot som väcker såväl nostalgi som avsky, men som lockar tusentals besökare varje år.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!