Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Tranemo Turistbyrå Glasets Hus

Tranemo kommun är en liten kommun i södra delen av Västergötland. Här är det nära till natur och utomhusaktiviteter- många sevärdheter lockar till utflykt. Avståndet till städerna Göteborg, Borås och Jönköping är korta och förbindelserna dit snabba.

Den vackra naturen karaktäriseras av djupa skogar och drygt 160 sjöar och olika vattendrag. Stora myrmarker kännetecknar området och dess speciella karaktär.
Vårt område inbjuder till en vistelse rik på upplevelser. Här finns något för alla! Det är lätt att hitta sitt eget smultronställe, en egen badvik eller tystnad i den vackra naturen och det stora utbudet av aktiviteter gör besöket innehållsrikt.

Paddling, fiske, cykling och vandring är några av de aktiviteter som står dig till buds.

Det finns många historiska fornlämningar från människor som levde och verkade här för 4 000 år sedan. Det finns också spår av svenskarnas strider mot danskarna. En guidning på Torpa stenhus, ett av Sveriges bäst bevarade medeltidshus, kan ge dig kalla kårar då flera själar fortfarande lever kvar...

Glasets Hus i Limmared ger dig inblick i historien med Sveriges äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. Samlingen av mycket betydande glaskonst är känd över hela landet.

Området bjuder också fina campingplatser, stugor, vandrarhem och andra övernattningsmöjligheter i vacker och rofylld miljö.

Här kan du koppla av i lugn och ro!

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!