Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 106 st

Trelleborg

Trelleborg har anor ända från 1000-talet. I stadens centrum har man funnit rester av en vikingaborg som förmodligen var ett av den danske kungen Harald Blåtands byggnadsverk. Det är tack vare denna ringborg som staden heter Trelleborg. Närheten till havet och kontinenten har alltid haft stor betydelse för staden. Trelleborgs hamn är en av Skandinaviens största. Trelleborg ligger ovanligt bra till. Med bil är det endast en halvtimme till Danmark.

Här finns allt du kan önska dig, bara på ett par mils avstånd. En stilla promenad i bokskogen, en utmanande golfrunda, några sköna timmar på någon utav stränderna längs den 35 km långa kusten, eller ett besök på något av museerna. Trelleborgs centrum bjuder på spännande shopping, mysiga caféer och bra lunchmöjligheter. Trelleborg är känt för sina palmer och vackra planteringar som sätter färg på stadens gator. Kommer ni på sommaren kan ni inte undgå att se den magnifika allén med dadel och solfjäderspalmer längs med den västra infarten till staden.

Här finns många offentliga konstverk runt om i staden varav många är verk av Axel Ebbe, traktens stora konstnär som har ett eget museum i Trelleborg. På Stortorget står Ebbes "Sjöormen" som har blivit ett av stadens kännemärken. Men kanske viktigast av allt, glöm inte att besöka Sveriges sydligaste udde - Smygehuk.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!