Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 106 st

Uddevalla

Uddevalla är kanske en liten stad… men ändå stor i förhållande till andra bohuslänska städer. Man skulle kunna säga att Uddevalla är en väl bevarad hemlighet för de som ännu inte upptäckt vilken fantastisk plats det är!

Här finns bland annat Gustafsberg, Sveriges äldsta bad och kurort med anor från 1700-talet som ligger fantastiskt beläget i Byfjorden. Ta del av Gustafsbergs spännande historia och vackra arkitektur, bada i havet, ät en bit mat eller ta en fika. Från Gustafsberg promenerar man med fördel på Strandpromenaden, en drygt nio kilometer lång gång- och cykelväg som leder från det unika Skalbanksmuséet med världens största skalbankar till den fina badplatsen Lindesnäs.

I Uddevalla kan du åka Skärgårdsbåt i den Bohuslänska Skärgården. Du kan åka på dagskryss till bl.a. Bassholmen - en idyllisk ö i Uddevallas skärgård som är ett naturreservat och har en rik variation av bohuslänsk natur. Här finns också ett båtmuseum och en gästhamn. De vita Skärgårdsbåtarna avgår från Södra Hamnen i Uddevalla centrum ett par gånger i veckan under sommaren.

Uddevalla har ett brett utbud av evenemang och kultur året om. Under vår och sommar bjuder Uddevalla på matmarknader, idrottsevenemang och stadsfestivaler. I Uddevalla hittar man också Bohusläns museum - Här finns konst med bohuslänsk anknytning, samtida konst och en basutställning som visar Bohusläns historia. Gå in på vår hemsida och sök i evenemangskalender, här finns något för alla smaker!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!