Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Ulricehamn

Vackert växer sig staden upp från sjön Åsunden. Liksom årstidernas skiftningar varierar också livet i staden – staden vars fördelar finns i det nära, vackra, rofyllda och tidlösa. Välkommen att besöka Ulricehamn!
Vårt läge, bara 100 km från Göteborg och 230 km från Helsingborg gör det lätt
för skidentusiasterna att söka sig hit. Den kuperade terrängen i kombination med välutvecklade konstsnöanläggningar har gjort vårt område väldigt snösäkert trots vårt läge. Både slalom- och längdskidanläggningen har stor variationen på backar och spår.
Året om finns det goda möjligheter till shopping med tradition och kvalité. Handelstraditionerna i bygden har anor sedan medeltiden vilket medför att gamla kulturmiljöer blandas med dagens aktuella utbud.
Sjön Åsunden har för staden och bygden blivit en källa av aldrig sinande aktiviteter och upplevelser. Du kan koppla av genom att få en behandling, bada eller ta en tur på sjön med båt, kanot eller kajak. För den fiskeintresserade finns det hela 17 fiskevårdsområden med varierande fiske.
Njut av mat i en trevlig och avspänd miljö där du som gäst serveras en meny tillagad med omsorg och glädje. Med ett varierat utbud av restauranger och caféer kan ni avnjuta husmanskost, à la carte, dagens lunch eller kaffe med hembakt. Man kan även handla närproducerade frukter och grönsaker, prisbelönt limousinkött, rökta hjortkorvar, ekologiska varor och andra delikatesser.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!