Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Umeå

I Umeå varvas äventyr i vildmarken med stillsamma kulturintryck, aktiviteter och stadspuls. Här kan du fynda bland de många affärerna, drömma dig bort i den ljusa sommaren på en restaurang vid älven eller njuta av en picknick i stadsparken. Vandring vid virvlande älvar eller paddla kanot i lite lugnare vatten är populära aktiviteter för naturälskare. Guidade naturvandringar, bäver- och sälsafaris och flottfärder för enskilda och mindre sällskap finns att boka via Visit Umeå turistcenters hemsida.

Björkarnas Stad
Umeå kallas i folkmun Björkarnas stad. Det har sin bakgrund i den stora branden som 1888 ödelade stora delar av Umeå. När staden byggdes upp igen anlades breda esplanader som brandskydd.

Kulturens och festivalernas stad
Umeå är norra Sveriges folkrikaste kommun, en av Sveriges största Universitetsstäder men samtidigt är Umeå en av landets yngsta städer. Kulturlivet har både bredd och spets. De mest kända festivalerna är Umeå Jazzfestival, Umeå Open, Popup och Made festivalen.

Många spännande besöksmål
På Gammlia kan man sommartid ströva runt på friluftsområdet, besöka Västerbottens länsmuseum eller Bildmuseet som visar olika konstpedagogiska utställningar men även folkkära oljemålerier. Prisbelönta Umedalen skulpturpark rymmer ett trettiotal skulpturer av kända konstnärer från hela världen. På Glödheta Glashytta blåses alla skapelser på frihand och med hjälp av traditionella metoder och verktyg. Intressanta historier om staden och dess invånare berättas sommartid under dagliga stadsvandringar som startar från turistcentret.

Ut till skärgården och Norrbyskär tar man sig med färja från Norrbyn. På ön Norrbyskär byggdes i slutet av 1800-talet ett idealsamhälle. Idag är Norrbyskär ett populärt utflyktsmål med aktiviteter för såväl barn som vuxna.

Stränder och äventyr för barnfamiljer
Den badsugne gästen har mängder av alternativ. Bettnäsand och Norrmjöle är de populärste havsbaden, men det går även att bada i Umeälven eller i insjöarna runtomkrig. Och inte att glömma Umelagun –ett tempererat äventyrsbad alldeles nära campingplatsen First Camp Umeå.

Leos Lekland är ett äventyr för familjen! Det är en enorm lekplats i djungelmiljö, med rutschkanor, klätterställningar, studsmattor, hoppslott etc. På Umeå Energicentrum kan hela familjen lära sig mer och energi genom interaktiva utställningar som är uppbyggda kring Klabböle kraftverk som uppfördes 1898 och är ett av Sveriges äldsta kraftverk.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!