Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 335 st

Uppsala

Uppstod under 1000-talet som en köpstad på Fyrisåns östra sida. Idag är staden en lärdoms- och industristad. Här finns Nordens äldsta universitet med universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Staden är berömd för sin domkyrka - som är Nordens största katedral. Här finns Linnéträdgården och Linnémuseet. I rikssalen på Uppsala Slott kröntes Gustav II Adolf och drottning Kristina avsade sig tronen där.

För barnen finns ett av Sveriges populäraste äventyrsbad -Fyrishov! Här finns också lekhuset Pelle Svanslös Hus. Varje sommar kan man gå en Pelle Svanslös-promenad och få höra berättelser om alla katterna i Gösta Knutssons populära barnböcker.

Uppsala är en grön stad med många vackra parker. Mitt i staden flyter den härliga Fyrisån som kantas av restauranger och köpställen. I Saluhallen kan man köpa färsk fisk och frukt, ost och choklad. Kullerstensprydda gator och gränder leder fram till historiska byggnader.

Uppsala har en mängd spännande museer att välja och vraka mellan. Uppe i Domkyrkans torn finns tex Skattkammaren, fylld med vackra föremål som gnistrar och glittrar! Gamla Uppsalas museum är ett perfekt komplement till de mäktiga kungagravarna.

Dela:

SCR
Snälltåget
SJ
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!