Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Uppvidinge

Det finns ingen ort som heter Uppvidinge utan kommunen har fått sitt namn efter det gamla häradet som hade ungefär samma gränser som kommunen nu har. Ordet betyder "Den övre skogsbygden".

Hela 80 procent av kommunens yta består av skog och det finns 231 sjöar som är större än ett hektar, alltså, en kommun som är "gjord" för att uppleva naturen i. Här finns inte bara skog utan äkta vildmark och flera naturreservat att besöka.

Här finns natur- och fiskeguider som ger dig mer kunskap om naturen, blommorna, fåglarna eller fisket. En annan möjlighet till naturupplevelser är att upptäcka skogen, mystiken och naturen från en hästrygg eller på en cykel och är det sommar kan du avsluta dagen med ett dopp i någon fin insjö. I Åseda finns även möjlighet att cykla dressin på Smalspåret.

När du besöker Uppvidinge kommun befinner du dig dessutom i Glasriket med möjlighet att besöka glasbruk och uppleva genuina glasbruksmiljöer och deras intressanta historia. Naturligtvis kan du även shoppa glas i glasbodarna eller i våra butiker som finns runt om i kommunen.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!