Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 100 st

Hökeriet

Pris per person från 650:-

Hökeriet arrangerar aktiviteter och guideverksamhet året runt. Vi finns i ett historiskt kulturlandskap med spår från vikingatiden. Här på Orkesta-Granby finns utmärkta vandringsleder, kafé, butik och ett modernt lantbruk.

Granbyhällen och Finnvids storgård

Vi ger er inblick i livet under vikingatiden och en upplevelse av historiens mest mytomspunna tidsperioder. Besök den autentiska platsen för vikingakvinnan Ragnfrids liv under 900-talet. Hör berättelser om barnens och kvinnornas roll, hur människor bodde, vad de odlade och hur de levde och reste.

Granbylund

Under 1700- och 1800-talen ökade befolkningen på landsbygden kraftigt. Det byggdes många torp och dagsverksstugor. Dagsverkstorparen arrenderade marken av bonden och betalade arrendet med ett visst antal dagsverken. Besök Granbylund, ett av våra välbevarade hantverkstorp och ta del av guidens berättelser om livet på landsbygden.

Lantbruket

Få inblick i modern lantbruksskötsel i ett välbevarat, levande kulturlandskap präglat av flera tusen års jordbruks- och boskapsskötsel.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!