Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Vårgårda

Skicka e-post

Vårgårda Kommun

0322-60 06 02

Medborgarkontoret, Kungsgatan 45
447 80 Vårgårda

Vårgårdatrakten är en gammal kulturbygd. Namnet Vårgårda finns på ett testamente av pergament redan från 1420. Då skrevs namnet Walgaardha, senare även Walgardh, namnet har troligen betytt vakthållningsplats.

Tånga Hed Camping, Vandrarhem, Turistbyrå och Evenemangscenter har ett ostört och lättillgängligt läge strax utanför Vårgårda, mitt i Västra Götaland. På 12,5 ha ryms bland annat festlokaler, matsal, storkök, vandrarhem och camping. I direkt anslutning finns äventyrscenter, 4H-gård, våg- och cykelmuseum. De många stora fria ytorna ger möjlighet till större och mindre publika arrangemang. Tånga Hed är också hemvist för ett antal föreningar och småföretag och området sjuder av aktivitet året runt.

På Tånga anordnas bl.a. ett flertal hundutställningar, MC-träffar, Nostalgifestivaler, lastbilsutställning och den populära Tånga Marknad. Den internationella cykeltävlingen Scandinavian Open med Europas bästa proffscyklister, går av stapeln i Vårgårda varje år.

Vägbeskrivning
Från E20 följ skyltar mot Vårgårda. Ca 7 mil från Göteborg.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!