Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Vilhelmina

Drottninglandet- en del av södra Lappland. Fram till 1804 bar platsen namnet Volgsjö–Vualtjere - efter den stora sjön intill samhället.

Vi har ett stort utbud av natur- och kulturupplevelser för den som vill uppleva det genuina. En vandring här leder dig förbi lyckobringande hästskor, en picknick i parken, ett besök hos någon av våra hantverkare, en historisk resa uppe vid kyrkstaden och en nostalgitripp i vår fina lanthandel. Vad sägs om världens största samekniv? Eller en fisketur på fyra hjul?

Vojmån är flugfiskarnas paradis och är ni ute efter rödingvatten finns det gott av dem efter de två större turistvägar som går genom området.

Vildmarksvägen för er upp till brusande forsar och härliga äventyr. Fatmomakke, en gammal samisk mötesplats med en levande kyrkstad, Norgefarargården, Ricklundgården och Trappstegsforsen är givna besöksmål under er vistelse här.

Sagavägen förtrollar er längs er resa och bjuder bland annat på motorcykelmuseum och fängslande sagostigar. Kanske ni väljer att gå i Bernard Nordhs fotspår och besöker Pålsons stuga i Marsliden – känd från” I Marsfjällets skugga”.

I hela fjällvärlden finns det gott om vandringsleder, stugor och möjlighet att återupptäcka dig själv.

Välkommen till Vilhelmina

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!