Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 073 st

Vimmerby

Vimmerby är en gemytlig kommun i norra Småland. Här möter ni den småländska naturen, rikt på skogar, sjöar, ängar, slingrande grusvägar, röda stugor och ladugårdar, precis som i en Astrid Lindgren saga. För det var här, i Vimmerby, som Astrid Lindgren föddes år 1907.

Bara ett par minuters promenad från Vimmerby torg på gården Näs finner ni Astrid Lindgrens barndomshem. Här kan du, förutom att guidas i barndomshemmet, besöka utställningar i prästgården, trädgårdarna och paviljongen.

Det finns mycket Vimmerbyhistoria bland gränder och kullerstensgator i den gamla stadskärnan runt torget, Storgatan och Båtsmansbacken. Platsen har varit en marknadsplats sedan 1604 då Vimmerby återfick sina stadsrättigheter av Karl IX. Kvarteren har senare utvecklats till en levande småstad med handel, kultur och nöjen som inspirerat Astrid Lindgren i många av hennes sagor.

Även landsbygden kring Vimmerby är hem åt välkända produkter och spännande upplevelser. I Frödinge tillverkas den berömda och goda ostkakan och i utkanten av staden finns familjebryggeriet ÅBRO. Strax utanför Vimmerby hittar ni även Katthult och Bullerbyn, platserna där filmerna om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn spelades in. Landsbygden bjuder även på möjligheten att pussa på älgar, träffa ardennerhästar eller smådjur på traktens gårdar, åka zip-line och klättra bland trädtopparna, beundra en unik samling motorcyklar, leka och lattja i en inomhuslekpark eller njut av lugnet på museum eller i en av Vimmerbys parker.

Vimmerby har mycket att erbjuda, och vi bjuder in er till att uppleva allt.

Välkommen till Astrid Lindgrens Vimmerby!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!