Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 618 st

Vingåker

I Vingåker hittar du flera spännande Outlets! Här ligger Sveriges största fabriksförsäljning av märkeskläder, Vingåkers Factory Outlet, med ner till 70 % lägre pris än ordinarie cirkapris! I Gus textils butik finns ett stort urval av strumpor och underkläder, Fabriksbutiken säljer andrahandssorterat och utgående porslin och glas och Scorett Outlet säljer skor. Fler fabriksbutiker med slående priser är på gång att etablera sig här. Det är svårt att motstå den strida strömmen av besökare som redan hittar hit! Varje år besöker ca 600.000 människor Vingåker för att handla. Lockar dig lite äldre ting finns också flera intressanta antikaffärer och loppisar i Vingåker med omnejd.

Vill du passa på att ge själen näring ska du besöka Säfstaholms slott, som ligger bara ett stenkast från Outletområdet. Där visas varje sommar flera unika utställningar. I de vackra paradrummen ser du den stora, årliga konstutställningen som alltid röner nationellt intresse. Under vinterhalvåret välkomnas grupper till slottet för att se målningar ur Säfstaholmssamlingen från 1800-talet. I slottet finns också turistbyrå, slottsbod och slottscafé.

I slottsparken under de mäktiga träden ligger Örtagårdslabyrinten som har fått sin utformning efter Tycho Brahes förebild från tidigt 1500-tal. Västra Vingåkers kyrka, en av Sveriges största landsortskyrkor, uppfördes på 1300-talet och är väl värt ett försök.

Vingåkers natur är fascinerande! Här finner du stora sjöar med vikar, uddar och öar, skogar med berg och åsar, kärr och gölar, åar och bäckar med fall och forsar. Alldeles perfekt för långpromenader, rofyllda flottfärder och sköna cykelturer. Eller lockar ett napp mer? Gädda och gös står lätt på menyn, så snart du skaffat fiskekort!

Med underbar utsikt över sjön Kolsnaren, ligger Vingåkers Golfklubbs golfbana med 18 hål. Banan är en kuperad park- och skogsbana och i anslutning finns fina mat- och övernattningsmöjligheter.

Vintertid bjuder Båsenberga slalomklubb in till skidåkning. Två backar med konstsnö och lift som passar utmärkt för barn och nybörjare. De många sjöarna erbjuder både pimpelfiske och skridskoåkning.

Att komma till Vingåker är lätt! Från Örebro är det 60 km, Eskilstuna 60 km, Norrköping 70 km och Stockholm 180 km. Direkttåget Stockholm - Vingåker tar ca 70 minuter. Att stanna i Vingåker är lätt! Vackra hus i vackra byar lockar den som vill stanna permanent. Vill du vara här några nätter finns mycket att välja på, stugor att hyra, BnB, campingplats, hotell och vandrarhem.

Välkommen till Vingåker!

Dela:

SCR
SJ
Gilla landet

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!