Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 521 st

Havsbad

I Oxelösund finns mycket bra möjligheter till havsbad. Skärgården består av många öar som går bra att bada från, de flesta med klippbad. Ön Beten kan även erbjuda en härlig vit sandstrand, där man kan se horisonten. Du kan även från land hitta en mängd badplatser. Badplatserna är av skiftande natur och kvalitet, beroende på vilka önskemål du har. Här nedan presenterar vi de mest populära badställena i Oxelösund.
Badvattenkvalitén i kommunen kontrolleras regelbundet på följande havsbad, Jogersö, Stenvik och Vivesta. Samtliga provresultat rapporteras in till Smittskyddsinstitutet.

Jogersö havsbad
Jogersö havsbad är Sörmlands största havsbad, det ligger naturskönt med sandstrand, klippor och hundbad. Här finns även hopptorn, beachvolleyplan, minigolf, café/restaurang, relax, motionsspår, camping, grönytor för spel och lek.

Stenviksbadet
Ett litet familjebad med sandstrand, klippor, brygga, gungor och toalett. Det är gångavstånd till centrum och gästhamnen Badhusviken

Vivesta havsbad
Ett mysigt litet havsbad, vackert beläget invid klipporna. Här finns sandstrand, klippbad, gräsytor för solning och aktiviteter. Vivesta har vackra omgivningar för sköna promenader

Femöre
Femöre är en ö med många möjligheter. Här kan du uppleva havet på riktigt nära håll utan att behöva ha tillgång till båt. Klipporna inbjuder till sol, bad och picknick. Utsikten och naturen är magnifikt året runt.

Öarna Beten och Äspskär
På Beten finns en fantastisk sandstrand med utsikt över horisonten, härliga promenadstigar och grillplats. Äspskär bjuder på utmärkta badklippor, grillplats och härlig natur.

Hundbad
Hundbad finns på Jogersö och Femörehuvud. Badplatserna är tydligt skyltade från respektive parkering. Hundbaden är från klippor som är lätt sluttande så det är ok för hunden att gå ner i vattnet.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!