Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 364 st

Badstränder i Simrishamn

De vackra badstränderna längs den långa kusten avlöser varandra. Här kan du njuta strandliv på flera sätt.
Året om finns en strand för alla, oavsett ditt eller vädrets humör. Besök turistbyråerna – de ger dig gärna fler tips om stränderna och naturen.

Nedanför Stenshuvud
Ställ klockan, fyll kaffetermosen, ta en filt och bege dig till stranden nedanför Stenshuvud. Få upplevelser är så rogivande som att beskåda en färgsprakande soluppgång över havet, så kom gärna tidigt för att inte missa när dagen vaknar.

Rörumsstrand / Knäbäckshusen
Det krävs en mindre promenad och en brant trappa nedför, men det är mödan värt. Det klara vattnet och de skuggande träden som böjer sig ner över stranden från kullen ovanför ger ett annorlunda och drömskt intryck. Glöm inte kameran!

Vårhallen, Simrishamn
Hundar är välkomna här!
Köp med dig en stadig picknick och parkera vid kusten norr om Tobisvik. De unika, dramatiska sandstensklipporna och de små bassängerna emellan erbjuder både lättare klättring och behaglig sittplats.

Tobisvik, Simrishamn
Ta en promenad längs cykelvägen från centrum och ut till stranden.
Här finns även campingplats, minigolf och bassängbad.

Mälarhusen
Med rätt kläder blir den blåsiga promenaden en befriande upplevelse. Den unika stranden i Mälarhusen är jämn, bred och promenadvänlig – dessutom lika vacker i gassande sol som i höst- eller vinterstorm. Böljande sanddyner, måsar som glider på vindarna och skummande vågor. Här är det vinden och havet som talar.

Sandhammaren
Borra ner fötterna i den vita, finkorniga sanden på en av Sveriges bästa stränder, vidsträckta Sandhammaren. Här finns det gott om plats och lugn och ro för att läsa semesterboken.
En molnig dag med tjock tröja eller kanske en solig dag under parasollet? Glöm bara inte att titta upp lite då och då – havets och himlens nyanser skiftar ständigt.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
SCR
SJ
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Kustvägen

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!