Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Göta kanal

Längs Göta kanal finns ett stort utbud av bokningsbara semesterpaket. Njut av den vackra kanalmiljön ombord på någon av passagerarbåtarna – eller välj ett cykel- eller vandringspaket och färdas i lugnt tempo. Slå dig ner på ett café eller en restaurang och upplev båtlivet på nära håll. Eller låt dig fascineras av skådespelet vid någon av slussarna.

Kanalkryssningar
En lyxig 4-dagarskryssning med hytt ombord mellan Göteborg och Stockholm. Eller en härlig kanaltur på 4-5 timmar med god mat ombord. Välj bland passagerarfartygen på Göta kanal, som erbjuder ett mycket stort utbud av kanalturer: dagsturer, kryssning med övernattning på hotell, kvällskryssningar, är bara några exempel.

Slussa själv
Upplev kanalen med egen fritidsbåt – en annorlunda båtupplevelse mitt inne i landet! Det dröjer inte länge innan du är slussningsproffs och betagen av det vackra landskapet och lugna tempot. Du kan också hyra båt för en veckas behaglig kanalfärd!

Cykla längs Göta kanal
Du cyklar långa sträckor alldeles intill kanalen på en smal grusväg, långt borta från bullrande trafik, bra för barnfamiljen. Det blir gärna täta stopp vid slussarna för att uppleva hur båtarna höjs och sänks. Över vissa av sjöarna i kanalsystemet finns snabbgående transportbåtar för cyklister. Du kan boka cykelpaket för alla smaker – kan det bli mer avkopplande och bekvämt? På turistbyråerna längs kanalen kan du hämta Göta kanalkartan gratis, med cykelleder och sevärdheter längs kanalen.

Boende
Det finns gott om bra boende längs Göta kanal. Vandrarhemmen är ofta inrymda i vackert renoverade kanalfastigheter. Du hittar också små pittoreska pensionat och bekvämt hotellboende.

Kulinariska höjdpunkter
Längs kanalen ligger mysiga caféer och restauranger, oftast bara ett stenkast från vattnet.

Slussarna populära besöksmål
Kanalens slussar är lika spännande att uppleva från land som från båt och lockar stora mängder åskådare. Slusstrappan i Berg utanför Linköping, med 7 sammankopplade slussar lyfter båtarna mer än 18 meter och är kanalens största enskilda besöksmål och sevärdhet.

Göta kanal sträcker sig från Mem vid Östersjön till Sjötorp vid Vänern och är 190 km lång med 58 slussar. Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen byggdes 1810 till 1832. Totalt deltog 58.000 soldater under ledning av Baltzar von Platen.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!