Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 586 st

Börstorp slott

Pris per rum från 950:-

Endast dubbelrum inkl frukost

Strax norr om Mariestad ligger Börstorp slott inbäddat i en fantastisk natur. På gården bedrivs KRAV-ekologisk nötköttsproduktion med för närvarande ca 380 djur. På de 800 hektar stora markerna som också innefattar en del av Vänern, bedrivs också en fantastisk jakt på både storvilt och fågel.

Vi arrangerar även eventhelger om mat, fiske, äventyr och naturupplevelser. I slottet och flyglarna finns ett flertal rum med Bed & Breakfast.
Börstorp slott byggdes av Riksrådet Conradt Falkenberg och stod klart 1646. Tidigare låg här en storgård från 1100-talet. Slottet är ett av de sista som byggdes som borg och tronar än i dag med sina 1,5 m tjocka väggar av gråsten.
Runt slottet finner man en enastående natur med en artrik fauna och goda möjligheter till jakt. På slottsplanen återfinns Sveriges äldsta trevalvsbro i sten som fortfarande är i drift. Under den rinner Friaån ut mot Vänern som är en del av ägorna om totalt 800 hektar. På slottet bedrivs nötköttsproduktionen i stora vackra stenlador och på de vidsträckta ängarna runt gården där djuren betar fritt under sommaren.

Gästrummen är alla fräscha och trevligt inredda. Alla har tillgång till dusch/wc, de flesta på rummet. Samtliga rum är dubbelrum och kostar från 850 kr/rum (1-2 pers). Vid mer än en övernattning sjunker priset fr.o.m. tredje natten. Frukost ingår. Det finns möjlighet till självhushåll och uteplats. Fri parkering.

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!