Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 595 st

Lakene Gård Vandrarhem

Oavsett årstid finns det upplevelser att göra! En kall vinterdag där det smäller till när kylan ”tar ett bett” och landskapet ligger vitt och vackert kan vara minst lika spännande som en varm sommardag när svalornas svirrande och flugornas surr sakta men säkert gör att du slappnar av. Det är landet det!

Djurskötsel
När du väljer att förlägga en weekend eller vecka hos oss på Lakene Gård ingår det några uppdrag. Den ena är att sköta hönsen. De skall ha mat, vatten och så plocka ägg förstås. Till frukost eller kanske till en härligt gul sockerkaka? De älskar matrester, men då måste du vara uppe med tuppen!

Sedan behöver fåren och lammen räknas in. Och dessutom får du välja en av våra shettisar till att vara familjens kelgris. Den måste borstas och kammas och vill ni går det att ta en liten promenad. För den mer hästvane är det möjligt att hyra häst för ridturer i våra omgivningar. Med eller utan guide. Det finns även möjlighet att boka åktur med häst och vagn eller släde.

Gården
Ner till sjön är det drygt 500 m. Det finns en brygga och båtar att hyra. Den badsugne väljer mellan långgrunt eller djupt. Fenomenalt! Vill du vandra finns det stigar och vägar som tar dig upp på höjderna eller runt Lakene sjön. På gården finns två dammar med bäver och regnbåge. Spännande värre!

Bygden
I bygden finns kanoter, cyklar, museer, Huskyfarm, Torfolksgård, Rovdjursmuseum, Höje vedugnsbageri, Lakene ostgård, vattenland, ångrike, golfbanor, fiskesjöar, skidtunnel, skridskobanan, skidspår och en massa saker att göra om du vill göra mer än det vi har att erbjuda på Lakene Gård.

STF Vandrarhem Lakene Gård
STF Vandrarhem Lakene Gård är inrymt i gamla stallet. Fullt modernt och bekvämt med resårsängar i dubbelrum och enkelrum. Tvåbäddsrum med våningsäng. Bra och stort kök. Utanför fönstren betar hästar och får. Ner till sjön är det ca 500 meter, men till bäverdammen är det bara 50 meter! Det finns möjlighet att beställa frukost med färska ägg från hönshuset.

Vägbeskrivning
Från väg 62 i Myra ca 18 km norr om Munkfors. Sväng höger mot Lysvik, Sörby. I Sörby mot Skoga. Stor Gård höger sida efter ca 2 km. ca 6 km till väg 62.

Bo på LantgårdLantbrukarnas RiksförbundSvenska Turistföreningen

Dela:

SCR
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!