Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 785 st

falkudden Camping, Cafe och Stugby

Falkudden Camping & Stugby ligger naturskönt vid By sjön, en vik av Dalälven, 22 km utanför Avesta i Dalarna. Tomter och stugor ett stenkast från badet med sandstrand.

Upplevelse och sevärdheter: Här finns fina fiskemöjligheter i sjö eller strömmande vatten och campingen ingår tillsammans med Neda i Top 10 Fishing Sweden. Fiskekortförsäljning för Tyttbo och By fiskvårdsområde.

Här kan du hyra motorbåtar, rådbåtar och kanoter och ge dig ut på fina vatten. Naturen ger möjlighet till vandring, bär- och svampplockning, samt goda förutsättningar för att uppleva skogens tystnad.
Omnejden av Näs är också utmärkt för att ta en tur på cykel.

Vår närhet till vildmark, Färnebofjärdens nationalpark, Forsfiske i Tyttbo och idyller som Gysinge Bruk, den egna kommunens hembygdsgårdar, myntmuseet och Carl Jularbo museet i Avesta, gör att vårt läge kan tillgodose många olika intressen. Allt detta inom några mils radie.

På Näs idrottsplats, 500 meter från campingen och på Hembygdsgården, ordnas också traditionellt midsommarfirande med uppvisning av folkdanslag och stor familjefest på dagen.

I byn hålls också den årliga Slånkvicku, i juli månad. Då det sprudlar av uppträdande och aktiviteter för alla åldrar. Dessutom anordnas ett antal marknader under sommaren.
Avestakarnevalen med karnevalståg, tivoli och tävlingar. Möklintaveckan hålls i juli månad. Avstånd till Möklinta 13 km.

SCR

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!