Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 061 st

Skokloster Camping

Skokloster Camping är vackert beläget i kulturhistorisk miljö på Skohalvön halvvägs mellan Stockholm och Uppsala.

Området ståtar med egen långgrund badstrand vid Mälaren. Tomterna finns på kuperad terräng i blandskog och ramas in av björkskog vid infarten till Skokloster Camping.

Från restaurang Sjöö-utsikten kan du uppleva den vackra solnedgången över Mälaren och Sjöö Slott medan du njuter av god mat och dryck till humana priser. Eller svalka Dig med en öl i vår rustika pub Björnidet där du ibland kan höra vår trubadur spela.

Här kan du spela minigolf och boule. Du kan även bada, fiska hyra roddbåt och kanadensare.

Ett av norra Europas mest aktade naturreservat utgör stora delar av halvön, på vilken du bla finner Skokloster Slott, världens kanske främsta barockmuseum. I övrigt kan man njuta av den väl bevarade blandskogen i det utpräglade mälardalslandskapet och fascineras av runstenar och andra fornlämningar.

Skoklosterspelen, som äger rum i augusti (16-19) är mycket uppskattat inte minst av barnfamiljer. Här möter du medeltidens riddare på kusligt nära håll, när de gör upp om ära och berömmelse i hisnande torneringar. En frisk bris av historiens vingslag!

Varför inte göra en utflykt med bil? till Stockholm ca 60 km, Uppsala 50 km och Sigtuna 25 km

Vägbeskrivning
Stockholm N 65 km. Från E18 avfart i Bro eller Bålsta mot Skokloster, följ skyltar.

Dela:

SCR
First Camp
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!