Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Sörälgens Camping

Sörälgens Camping ligger vid den 14 km långa sjön Sörälgen, i naturskyddsområdet Hökhöjden, 3 km nordligt om Hällefors.

I vår bygd finns mycket att titta på, bl a Bredsjö med gårdsmejeri och fårosttillverkning, Grythyttans gamla by med Måltidens hus i Norden och Finnstigens kulturstig.

I Hembygdsgården i Hällefors och i Bergsmansgården Skräddartorp i Grythyttan kan du lära den genuina bruksmiljön. Silvergruvorna berättar om svunna tiders hårda slit.

Vill du ha storslagen utsikt skall du ta dig upp på Hökhöjden. Om fågellivet intresserar kan vi rekommendra en morgon- eller kvällspromenad på ca 3 km runt Knutshöjdsmossen.

Sörälgens Camping är en liten, välordnad camping speciellt lämpad för den som längtar till skogen, naturen och de vildadjuren. Hela det omgivande landskapet är som en enda stor naturupplevelse.

Sörälgens Camping är en medelstor familjecamping med 84 platser till husvagn, husbil eller tält (varav 55 med el), 10 st campingstugor, och en självhushållsstuga. I två servicebyggnader finns toaletter och duschar för herrar och damer samt kök, uppehållsrum och tvättstuga.
Vedeldat finsk bastu på egen badstrand.

Service: I butiken finner du ett litet utbud av souvenirer och kläder från tyska företaget “HIMALAYA” med rättvis produktion i Tyskland, Indien och Nepal. Du kan även köpa ekologisk glass och beställa nybakade croissanter och frallor till din frukost.
Uthyrning: Kanoter kayaker, roddbåtar, stand up paddle boards och cyklar.

Om Ni vill stanna en dag eller flera veckor, ni är alltid välkomna på Sörälgens Camping.

SCR

Dela:

SCR
First Camp
Snälltåget
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!