Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Björklidens Camping

Björklidens Fjällby med camping och stugby är en familjeanläggning i högalpin miljö, 20 mil norr om polcirkeln. Följ väg E10 10 mil nordväst om Kiruna.

Vintertid erbjuder vi skidåkning för alla kategorier av åkare. Det finns tillgång till både turåkning och utförsåkning (5 liftar och 25 nedfarter). Pisterna går från grönt till svart och området rymmer även off-pisten Svarta Björn. Det finns möjlighet till helikopterlyft då Arctic Guides har en helikopterbas i Björkliden.
Vinteraktiviteter utöver skidåkning är t ex grottkrypning, hundspann, snöskoturer, bandvagnsturer till Låktatjåkko Fjällstation, guidade skoterturer och norrskensturer.

Sommartid är Björkliden idealiskt för fjällvandringar då anläggningen ligger på fjället - de stora vidderna finns alldeles runt hörnet. I Björkliden finns Sveriges femte längsta grottsystem. Ett besök dit är en oförglömlig upplevelse! Björkliden har en av världens mest spektakulära golfbanor - utsikten är vidunderlig. Vi erbjuder även midnattssolsturer.

Björklidens camping ligger centralt i Björkliden. Varje elanslutnen plats har tillgång till kabel-TV. Duscharna ingår i campingavgiften. Vintertid måste elplasterna förbokas, sommartid är tillgången på elplatser större. Campingen har egen lekplats för barnen.

Dela:

SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!