Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 810 st

Ivö Camping AB

Ivö camping ligger på Ivö, i Ivösjön som är Skånes största insjö. Öns variationsrika natur bjuder besökarna på spännande upplevelser. Fina gårdar med jord för äppelodling men även för potatis och sockerbetor. I hagarna betar nötkreatur och ett flertal växter berikar den biologiska mångfalden.

De stora kalkbrotten på öns norra del vittnar om gamla tiders stora arbetsplats. Då bröts kaolin som fraktades på pråmar till Iföverken i Bromölla. Vid ungsmunnarna har man funnit hajtänder och fossiler från jätteödlor. Än i dag finns möjlighet att göra geologiska fynd.

Ivö kyrka, vars äldsta delar är från 1200-talet, ligger vackert vid Kyrkviken och är en populär vigselkyrka. Historien slösar med äventyr på denna vackra sägenomspunna ö.

Campingen ligger vid färjeläget och inbjuder till långa och korta vistelser. Vi har platser avskilt eller nära service. Campingområdet har badstrand, gästhamn, all-aktivitetsplan, 2 servicehus, bangolfbana, lekplats och servering med kiosk och minilivs.

Välkommen till Ivö Camping i Skåne!

SCR

Dela:

SCR
First Camp
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!