Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Stegeborgsgården Camping

Välkommen till Stegeborgsgården, som ligger naturskönt mellan två berg på Vikbolandet med utsikt över Slätbaken, vilken är inseglingsleden till Göta Kanal.

Stegeborgsgårdens Camping har 60 stora platser, varav de flesta med eluttag. I nära anslutning till campingen ligger vår barnvänliga badstrand. Lekplats med rutschkana, sandlåda och gungor mm finns inom området liksom fotbollsplan. Vidare erbjuder vi barnaktiviteter nästan varje dag under juli månad. Vid badet finns en beachvolleyplan. Campingen är mycket lämplig som familjecamping.

I vår restaurang serverar vi dagligen mat från en varierad meny. På söndagarna finns speciella erbjudanden. I caféet erbjuder vi hembakat bröd och smörgåsar med kaffe, te eller dricka. Vi erbjuder mat och fika till förbeställda grupper och arrangerar festmiddagar. På gården försöker vi skapa en drogfri miljö, vilket innebär att lättöl är det alkolhaltigt starkaste vi serverar.

Vandringsleder med fantastisk utsikt och klätterleder av olika svårighetsgrad finns. Gården hyr ut båtar och kanoter. I direkt anslutning till gården ligger två naturreservat med sällsynta blommor och insekter.

I kiosken, som även är reception, tillhandahåller vi glass, godis, dricka, frukt, tidningar och ett litet livsmedelssortiment. Här finns turistbroschyrer mm.

Stegeborgsgården tillhör EFS, Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen. EFS är en organisation inom Svenska Kyrkan. Vi erbjuder andakter och gudstjänster. Likaså arrangerar vi musikkvällar och aktiviteter för barn. Tipspromenader och liknande har vi någon eller några dagar i veckan under juli månad. Midsommarafton med dans kring stången liksom gudstjänst och konsert är sommarens största samling.

Stegeborgsgården är öppen, för att ta emot läger, kurser och konferenser från 15 januari till 15 december. Samlingslokal och grupprum finns. Kontakta oss för förslag.

Många fina utflyktsmål finns på nära håll, exempelvis: Kolmårdens Djurpark inom 35 km. Söderköping, den idylliska staden med en storhetstid under 1500-talet, 20 km. Norrköping med sitt industrilandskap och sina parker, 35 km. Mitt emot gården finns Stegeborgs slottsruin med anor från 1200-talet. För att komma till slottsruinen åker man kostnadsfritt linfärjan Elvira. Under 1500-talet hade slottet sin storhetstid med Gustav Vasa som herre på täppan. Hans son Johan III föddes här. Under 1700-talet började slottet att förfalla och i dag är det en väl skött ruin. Enligt välgrundade uppgifter hade Gustav Vasa sin trädgård där Stegeborgsgårdens Camping ligger. S:t Anna skärgård ansluter direkt på södra sidan av Slätbaken. På en ö i Slätbaken finns Capella Ecumenica.

Välkommen till Stegeborgsgården Camping i Östergötland!

SCR

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!